Reinholds Čakšs

Birth Date:
00.00.1992
Death date:
24.04.2009
Length of life:
17
Days since birth:
11798
Years since birth:
32
Days since death:
5475
Years since death:
14
Categories:
Sportsman, Victim of Catastrophe, victim
Nationality:
 latvian
Cemetery:
Salaspils, Salaspils kapi, Līvzemes iela 35

Pēc sadursmes ar automobili piektdien riteņbraukšanas sacensībās Kuldīgas rajonā no gūtajām traumām notikuma vietā miris 17 gadu vecais Reinholds Čakšs, kurš pārstāvēja Rīgas Riteņbraukšanas skolu.

Negadījums noticis, kad 1989.gadā dzimis jaunietis ar automobili Renault apdzinis citu auto un iebraucis pretējā braukšanas joslā. Tobrīd pretī ar velosipēdu braucis Reinholds, kuram no sadursmes izvairīties neizdevās.

Latvijas Riteņbraukšanas federācijas ģenerālsekretāre Ita Erta informēja, ka Kuldīgas rajona sporta skolas kausa izcīņas sacensību rīkošanā ievēroti visi reglamentā paredzētie drošības noteikumi. Sacensības uzraudzījuši trīs policisti.

"Kuldīgas Ceļu policija apturēja visus satiksmes dalībniekus un informēja, ka īpaši uzmanīgiem jābūt posmā, kur notiek sacensības. Bija izvietotas arī brīdinājuma zīmes," klāstīja I.Erta. "Diemžēl mūsu braukšanas kultūra pieklibo."

Šis esot pirmais letālais gadījums Latvijas riteņbraukšanas sacensību vēsturē. BNS vēstī, ka sākts kriminālprocess. Noskaidros arī, vai sacensību rīkošanā ievērotas drošības prasības. Negadījums notika autoceļa Kuldīga — Saldus astotajā kilometrā. Pēc nelaimes gadījuma sacensības pārtrauca. Sestdien paredzētie starti atcelti.

Ārzemēs sacensību laikā trasē drīkst atrasties tikai dalībnieki, bet Latvijā šāda prakse nav iedibināta. I.Erta to pamatoja ar neērtībām, ko radītu pārējiem satiksmes dalībniekiem, slēdzot noteiktu ceļa posmu uz vairākām stundām.

Pirms diviem gadiem Latvijas čempionātā Dobelē par automašīnām sacensību trasē sūdzējās sudraba ieguvējs Oļegs Meļehs un tā brīža Latvijas kalnu divriteņu čempions Normunds Lasis. Lai izvairītos no sadursmes, abi bija spiesti izbraukt no trases. Dažas dienas vēlāk Priekuļos līdzīga iemesla dēļ krita un elkoni traumēja Kristofers Rācenājs.

Source: news.lv, diena.lv

No places

    loading...

        Relations

        Relation nameRelation typeBirth DateDeath dateDescription
        1Niklāvs Aleksandrs ČakšsNiklāvs Aleksandrs ČakšsBrother25.08.199824.04.2016

        No events set

        Tags