Роман Гульченко

Please add an image!
Birth Date:
29.08.1986
Death date:
30.01.2017
Length of life:
30
Days since birth:
13761
Years since birth:
37
Days since death:
2649
Years since death:
7
Patronymic:
Олегович
Extra names:
Гульченко Роман Олегович
Categories:
KIA of Russian invasion in Ukraine war 2014-24, Military person
Cemetery:
Set cemetery

Гульченко Роман Олегович

29 серпня 1986, Татарбунари Одеська область. Сержант, командир десантно-штурмового взводу десантно-штурмової роти 1-го десантно-штурмового батальйону 79-ї окремої десантно-штурмової бригади. Змалку хотів стати військовим. Вступив на юридичний факультет технікуму економіки та права. Мешкав із сім'єю у с. Дальник Одеської області, працював там начальником охорони у торговому центрі меблів. Після розлучення повернувся до рідного міста, працював охоронцем на СТО та у ювелірній крамниці. В травні 2008 року вступив на військову службу за контрактом, яку розпочав службу на посаді стрільця в/ч А0403. З серпня 2014 року виконував бойові завдання в зоні АТО, учасник оборони Донецького аеропорту. У лютому 2015-го під Дебальцевим його взвод виконав успішну операцію із захоплення в полон бойовиків. Був поранений у бою в с. Логвинове. В березні 2015 нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ст. Другим орденом нагороджений вже посмертно. Залишилися батьки, сестра та 6-річна донька.

30 січня 2017

Роман зі своїм взводом утримував ділянку фронту біля села Водяне (Ясинуватський район). Під час боїв по позиції десантників влучила 82-мм міна, Роман загинув від чисельних поранень, прикривши своїх товаришів. 1 лютого з десантником прощались в Миколаєві у військовій частині. Похований в Татарбунарах.
За інформацією прес-центру штабу АТО, за минулу добу під час бойових дій загинули троє українських військовослужбовців, 20 дістали поранень, 4 травмовані. Два воїни загинули в районі міста Авдіївка, один в с. Опитне (Ясинуватський район).

Source: wikipedia.org

No places

    loading...

        No relations set

        No events set

        Tags