Valentīna Zeile

Please add an image!
Birth Date:
01.03.1937
Death date:
18.08.2018
Burial date:
23.08.2018
Length of life:
81
Days since birth:
31806
Years since birth:
87
Days since death:
2051
Years since death:
5
Categories:
Economist, Member of Parliament, MoP, Latvia, Nominee, Order of the Three Stars (Latvia), Rotary club
Nationality:
 latvian
Cemetery:
Cimetière de la Forêt (Riga)

Sestdien, 18. augustā, mūžībā aizgājusi ilggadējā Latvijas Bankas padomes locekle, ekonomikas doktore un Triju Zvaigžņu ordeņa kavaliere Valentīna Zeile.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, 1937. gadā Krāslavas rajona Bukmuižas pagastā dzimusī Zeile savu karjeru sāka 1955. gadā, strādājot par kredītinspektori un kredītu daļas vadītāju PSRS valsts bankas Latvijas republikāniskā kantora Pļaviņu nodaļā. Vēlāk viņa strādājusi Rīgas pilsētas Izpildkomitejā un bijusi pasniedzēja Latvijas Valsts universitātē, kā arī bijusi Latvijas Tautas frontes Tautsaimniecības komitejas vadītāja.

1990. gadā Zeile ievēlēta par Latvijas Republikas Augstākās Padomes deputāti, bet trīs gadus vēlāk viņa kļuvusi par Latvijas Bankas padomes locekli. Šajā amatā viņa pēc tam vairākas reizes apstiprināta atkārtoti, līdz 2011.gada augustā Zeiles pilnvaru termiņš beidzies. Kā norāda Latvijas Banka, Zeile nesavtīgi veidoja bankas sadarbību ar Saeimu un valdību, skaidrojot un aizstāvot makroekonomikas pamatprincipus, lai centrālās bankas un valdības politika kopā veicinātu tautsaimniecības ilgtspēju.

1990. gada 4. maijā Zeile balsojusi par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu. 2000.gadā viņa apbalvota ar trešās šķiras Triju Zvaigžņu ordeni. Tāpat Zeile piedalījusies 1991.gada barikādēs un vēlāk saņēmusi 1991.gada barikāžu dalībnieka piemiņas zīmi.

Zeiles izvadīšana notiks 23. augustā plkst. 14.00 no Pirmo Meža kapu kapličas.

skaties.lv

No places

    loading...

        Relations

        Relation nameRelation typeBirth DateDeath dateDescription

        No events set

        Tags