Alise Rozentāle

Birth Date:
00.00.1900
Death date:
08.12.1965
Burial date:
11.12.1965
Length of life:
65
Days since birth:
45408
Years since birth:
124
Days since death:
21325
Years since death:
58
Person's maiden name:
Meija
Categories:
Historian, Member of student's corporation, Pedagogue, teacher
Nationality:
 latvian
Cemetery:
Set cemetery

Savas dzīves gaitas 8. decembrī pēkšņi beidza 65 gadus vecā vēstures maģistre Alise Rozentāle, dzim. Meija. Vīram iepriekšējā dienā pārnākot no darba, viņa bija atrasta bezsamaņā uz grīdas. Viņa nogādāta Bladžeta slimnīcā, bet otrā dienā, nenākot pie samaņas, mirusi.

A. Rozentāle apmeklējusi Valmieras vidusskolu un 1930. gadā beigusi filoloģijas filozofijas fakultātes vēstures nodaļu. Jau studiju gados bija sākusi strādāt Saeimā par stenogrāfi un šo darbu turpināja līdz Saeimas darbības izbeigšanai. Bijusi ļoti aktīva korporācijā Dzintra. Sevišķi sāpīgi viņas iztrūkumu jutīs Grand Rapidu un
apkārtnes ev.-lut. draudze un latviešu skola, kurā viņa darbojās no pirmajām dienām. Nelaiķes izvadīšana izvērtās par patiesu sēru manifestāciju, kurā piedalījās ne tikai visa Grand Rapidu un apkārtnes draudze, bet pārējie vietējās kolonijas un citu pilsētu tautieši. Aizgājējai veltīts svētbrīdis notika 10. decembrī, atvadīšanās vārdus sakot cand. theol. V. Fricsonei. Dienu vēlāk baznīcā dziedāja tenors P. Lielzuika, bet izvadīšanu vadīja māc. Kr. Hermanis.

Avots: Latvija Amerikā, 18.12.1965

No places

    loading...

        No relations set

        No events set

        Tags