Fricis Tumševics

Please add an image!
Birth Date:
00.00.1874
Death date:
22.11.1927
Length of life:
53
Days since birth:
54912
Years since birth:
150
Days since death:
35228
Years since death:
96
Patronymic:
Juris
Categories:
Businessman, Public figure
Nationality:
 latvian
Cemetery:
Bēnes pagasts, Kukuru kapi

Bijušais Maskavas latviešu biedrības valdes priekšsēdētājs, Pirmā pasaules kara laika bēgļu apgādāšanas komitejas darbinieks. Nekrologā minēts, ka miris Liepājā 1927. gada 22. novembrī.

Juzefa Pokornija foto piederumu veikala jaunākais komijs 191. gadā, fotoplašu laboratorijas un veikala nodaļas vadītājs līdz reevakuācijai uz Latviju 1922. gadā. Fotoplašu un laboratorijas vadītājs Liepājas J. Pokornija kartonāžas un spodrpapīra fabrikā līdz 1927. gada rudenim. Apbedīts Bēnes/Sniķeres/ pagasta Kukuru kapsētā 28. novembrī. Kapa pl. uzraksts: Fricis Tumševics, Maskavas latviešu biedrības priekšnieks un bēgļu laikmeta darbinieks. Vecie MAskavas draugi un līdzdarbinieki. Miris Liepājā. Nekrologs avīzē "Jaunais Rīts", 1927. 21. decembrī.  

Periodikā atrodami arī daži tiesu sludinājumi, kuros minēts, ka 1927. gada 23. novembrī, tātad dienu vēlāk pēc iepriekš minētā nekrologā minētā datuma, Liepājā miris Fricis Jura dēls Tumševics. Informācijas trūkuma dēļ grūti pateikt, vai runa ir par vienu un to pašu personu.

      ****

Silakaktiņš; "No kartonāžas fabrikas līdz Tumševica fotoplašu ražotnei" vēsta arī par F.Tumševica sabiedrisko darbību Liepājā un par bērēm, kad pāri tūkstotim liepājnieku izvadīja F.Tumševicu no Annas baznīcas tagadējā E.Veidenbauma ielā. Sērās dekorēts dzelzceļa vagons aizveda līdz Bēnes stacijai.

F.Tumševica dēlam līdz nacionalizācijai 1941.gadā piederēja vieglā transporta firma.

 

Source: periodika.lv, irliepāja.lv

No places

    loading...

        No relations set

        No events set

        Tags