Leons Seikstulis

Please add an image!
Birth Date:
17.01.1932
Death date:
13.07.1970
Length of life:
38
Days since birth:
33705
Years since birth:
92
Days since death:
19649
Years since death:
53
Extra names:
Seikstuls
Categories:
Pedagogue, teacher
Nationality:
 latvian
Cemetery:
Set cemetery

Murmastienas astoņgadīgās skolas direktors.

Šā gada 13. jūlijā pēc ilgas un smagas slimības no mums šķīrās Murmastienas astoņgadīgās skolas direktors, PSKP biedrs Leons Seikstuls.  Leons Seikstuls dzimis 1932. gada 17. janvārī Rēzeknes apriņķī Sakstagala pagasta «Bancuļos» zemnieka ģimenē.

1940. gadā viņš iestājās Rēzeknes rajona Kaļvu septiņgadīgajā skolā, kuru beidza 1949. gadā un mācības turpināja Rēzeknes vidusskolā. Laikā no 1952. līdz 1954. gadam mācījās Cēsu skolotāju institūta dabas zinību un ģeogrāfijas fakultātē. Strādādams par skolas direktoru, L. Seikstuls ieguva augstāko izglītību Daugavpils pedagoģiskajā institūtā. Pirmā darba vieta viņam bija Viļānu rajona Rikavas septiņgadīgajā skolā. Pēc atgriešanās no .Padomju Armijas L. Seikstuls darbu turpināja Dilmaņu septiņgadīgajā skolā par mācību pārzini, pēc tam par skolotāju Jugermaņu un Salmenes septiņgadīgajā skolā.

No 1958. gada augusta viņš strādāja par skolas direktoru Madonas rajona Murmastienas astoņgadīgajā skolā. Kopš 1959. gada nepārtraukti ievēlēts par Murmastienas ciema padomes izpildu komitejas priekšsēdētāja vietnieku. L. Seikstuls sevi parādīja kā aktīvu, enerģisku, biedrisku cilvēku un labu organizatoru. Par pašaizliedzīgu darbu jaunatnes audzināšanā L. Seikstuls apbalvots ar nozīmi «Teicamnieks tautas izglītības darbā» un ar medaļu «Par darba varonību» un V. l. Ļeņina piemiņas medaļu «Par izcilu darbu, atzīmējot Vladimira lļjiča Ļeņina 100. dzimšanas dienu». L. Seikstuls daudz enerģijas veltījis jaunās Murmastienas astoņgadīgās skolas celtniecībā un iekārtošanā, kā arī ciema sabiedriskajā dzīvē. (Stars, 18.07.1970)

No places

    loading...

        No relations set

        No events set

        Tags