Valdis Baltruks

Please add an image!
Birth Date:
30.01.1948
Death date:
08.12.2020
Burial date:
16.12.2020
Length of life:
72
Days since birth:
27854
Years since birth:
76
Days since death:
1243
Years since death:
3
Categories:
COVID-19 , Pastor
Nationality:
 latvian
Cemetery:
Set cemetery

Otrdienas, 8. decembra, rītā 72 gadu vecumā mūžībā devies luterāņu mācītājs Valdis Baltruks. Jumpravas, Aizkraukles un Kokneses draudžu mācītājs un cietuma kapelāns.

Viņš daudziem bija mīļš ģimenes draugs, paliks piemiņā ar savu neizsmeļamo dzīves enerģiju un humora dzirksti, ar patiesu vēlmi palīdzēt līdzcilvēkiem, rakstīts Latvijas evaņģēliski luteriskās Baznīcas (LELB) mājaslapā. Ieraksti sociālajos tīklos liecina, ka garīdznieks miris no Covid-19.

Mācītāja amatā Valdis Baltruks tika ordinēts pārmaiņu laikā – 1990. gada 6. janvārī, un viņa vadībā tika uzbūvēta jaunā Aizkraukles baznīca, kā arī nodibināts cietuma kapelānu dienests.

2004. gadā laikrakstam “Latvijas Vēstnesis” uz jautājumu “Ko nozīmē būt cietuma kapelānam?” viņš atbildēja: “Reizēm dzīvē ir grūti noformulēt, kāpēc tu esi tur, kur esi, un kāpēc dari to, ko dari. Es domāju, ja šajā pasaulē nepārtraukti notiek cīņa starp labo un ļauno – un tāda cīņa notiek nepārtraukti –, tieši cietums ir vieta, kur šī ļaunuma ir visvairāk. Tur ir milzīga ļaunuma koncentrācija, tāpēc varbūt tieši cietumā vajadzētu uzcelt to vislielāko baznīcu. Savukārt, no otras puses, mēs jau visi esam tādi cietuma kapelāni. Vismaz tie, kas cīnās ar ļaunumu, ar grēku. Arī ar grēku sevī”.

Source: delfi.lv

    loading...

        No relations set

        No events set

        Tags