Kārlis Ādolfs Alainis

Please add an image!
Birth Date:
17.12.1934
Death date:
21.08.2021
Burial date:
26.08.2021
Length of life:
86
Days since birth:
32643
Years since birth:
89
Days since death:
984
Years since death:
2
Patronymic:
Jānis
Person's maiden name:
Alainis
Categories:
Electrician
Nationality:
 latvian
Cemetery:
Jūrmala, Jaundubultu kapi

Kārlis Ādolfs Alainis dzimis 1934. gada 17. decembrī Baškīrijā, latviešu kopienā Padomju Savienībā, sava tēva JĀŅA ALAIŅA un mātes ANNAS ALAINES ģimenē kā pirmdzimtais piedzima dēls, viņam deva vārdu KĀRLIS ĀDOLFS.

Māte, tēvs un brālīši (ģimenē bija arī jaunākie brāļi Germans un Voldemārs, nu jau mūžībā) viņu ģimenē viņu bieži sauca par Aģiku, bet dzīvē vēlāk viņu biežāk sauca par Kārli (jo vārds "Ādolfs" drīz Padomju Savienībā kļuva ļoti nepopulārs).

Zēnu vecāmāte (kura ar vecotēvu vēl cara laikā bija atbraukuši uz Baškīriju no Latvijas čakli saimniekot turienes auglīgajās zemēs, un kuriem jau bija laba saimniecība un pat zirgi), arī nokristīja mazo Kārli Ādolfu. Mēs zinām, ka tas nebija viegls laiks un vieta, kur dzīvot, jo tajā laikā PSRS nāca represijas pret latviešiem, arī Kārļa vecaistēvs aizstāvējās un gāja bojā.

Kārļa vecākiem izdevās paglābties no represijām, bet, sākoties karam, arī Kārļa tēvs Jānis 1941. gadā devās karot Latviešu strēlnieku divīzijā un beigās nonāca Latvijā. 1945.gadā 2. Pasaules karš beidzās, un Kārļa tēvs Jānis pieņēma lēmumu atgriezties savu vecāku dzimtenē Latvijā.

Tēvs Jānis atrada iespējas atvest un iekārtot no Baškīrijas uz Latviju, Rīgu, arī savu māti – Kārļa Ādolfa vecomāti, savu brāli Kārli un citus radiniekus.

Kārlis Rīgā dzīvoja Blaumaņa ielā, te auga, mācījās, daudz lasīja un interesējās par tehniku. Rīgā Kārlis pabeidza Valsts Elektrotehnikumu, kļūstot par sabiedriskās ēdināšanas elektroierīču speciālistu, un sāka strādāt slavenajā rūpnīcā – VEF ēdināšanas saimniecībā.

Tur Kārlis arī iepazinās ar savu nākamo sievu Agitu, tur starp viņiem uzplauka mīlestība, un 1966. gada 8. oktobrī viņi kļuva par ģimeni – salaulājās un sāka dzīvot Jūrmala, Mellužos, Mūzikas ielā 8.

Arī savas darba gaitas Kārlis turpināja Jūrmalas Sabiedriskās ēdināšanas trestā, apkalpoja vairumu Jūrmalas ēdnīcu un restorānu, ļoti daudz strādāja un bija pieprasīts un atzīts speciālists savā arodā.

Kārļa un Agitas ģimenē 1967. gadā piedzima dēls Ronalds un 1969. gadā piedzima meita Sintija, Kārlis kopā ar sievu Agitu Vizmu, kura aizgāja no mums 2020. gada 15. decembrī, laulībā nodzīvoja kopā 54 gadus, kopā abi rūpējas par bērniem un ģimenes iztiku, kā varēja un mācēja.

Kārlis un Agita kopā pieredzēja gan nu jau pieaugušo mazbērnu Madaras, Haralda un Lūcijas Annas dzimšanu uz izaugšanu Mellužos jau brīvajā Latvijā, gan arī savu pirmo mazmazmeitiņu Lizeti, kuru viņi ļoti iemīlēja un par kuru ļoti priecājās un vienmēr gaidīja ciemos.

Pēc sievas Agitas aiziešanas no mums 2020. gada beigās Kārlis iegrima pārdomās un sevī, pamazām dzīves spēki zuda arī viņam, un 2021. gada 21. augusta naktī, mājās, miegā savā gultā, viņš aizgāja no mums pie Dieva.

No places

    loading...

        No relations set

        No events set

        Tags