Anita Pukse

Birth Date:
01.03.1939
Death date:
26.06.2023
Burial date:
01.07.2023
Length of life:
84
Days since birth:
31118
Years since birth:
85
Days since death:
320
Years since death:
0
Categories:
Pedagogue, teacher
Nationality:
 latvian
Cemetery:
Set cemetery

No Rīgas Valsts vācu ģimnāzijas mājaslapas:

Anita Pukse dzimusi Cēsīs, mācījusies Cēsu rajona Vaives četrgadīgajā pamatskolā, pēc tam Jūrmalas astoņgadīgajā skolā un Skrīveru vidusskolā. Skolotāja izglītību ieguvusi Daugavpils pedagoģiskajā institūtā, iegūstot tiesības mācīt matemātiku un fiziku.

Darba gaitas sākusi Alūksnes rajona Gaujienas vidusskolā, pēc tam strādājusi arī Ropažu vidusskolā. Nokļūstot Rīgā, Anita 1970. gadā sākusi darbu tajos laikos jaunā un interesantā darbā – Skaitļošanas centrā. 1984. gadā tiek uzsāktas darba gaitas Rīgas 5.vidusskolā (tagadējā Rīgas Valsts vācu ģimnāzijā), kur tolaik jau mācās viņas dēls Ēriks.

Anita Pukse savu skolēnu atmiņā paliks kā prasīga un tajā pašā laikā mīļa skolotāja, kas rūpējās, lai matemātiku iemācītos katrs. Viņas raksturojumā 1989.gadā teikts: "Skolotāja ir apbrīnojama darba entuziaste, viņas stundas ir metodiski bagātas, daudzveidīgas. Skolotāja iepazīstas ar jaunāko pedagoģisko literatūru un atziņām, ievieš tās savā darbā. Savā pieredzē labprāt dalās ar pārējiem skolotājiem."

Tieši tādu – atsaucīgu, izpalīdzīgu, ieinteresētu un atbalstošu viņu atceras bijušie kolēģi, ar kuriem kopā šeit pavadīts īsāks vai garāks laika posms no kopumā gandrīz 30 gadiem, kas pavadīti RVVĢ.

No places

    loading...

        No relations set

        No events set

        Tags