Kārlis Maizītis

Please add an image!
Birth Date:
25.06.1894
Death date:
09.10.1919
Length of life:
25
Days since birth:
47433
Years since birth:
129
Days since death:
38196
Years since death:
104
Categories:
Born in Latvia, Independece fighter, Order of Lacplesis, WWI participant
Nationality:
 latvian
Cemetery:
Liepas kapi, Priekuļu novads

Dzimis Liepas pagasta Lecos lauksaimnieka ģimenē. Beidzis reālskolu. 

Krievu armijā iestājies 1915. gadā, dienējis 179. rezerves pulkā, beidzis tā mācību komandu. 1915. gada augustā beidzis Petrogradas 4. praporščiku skolu un kā viens no pirmajiem iestājies 1. Daugavgrīvas latviešu strēlnieku bataljonā. Tā paša gada oktobrī piedalījies izlūku kaujās pret vāciešiem pie Olaines.

Kā 1. rotas komandieris piedalījies vēsturiskajās kaujās Ķekavas un Mangaļu rajonā. Divreiz ievainots, taču palicis ierindā.

Apbalvots ar Staņislava III šķ., Annas III, IV šķ., Vladimira IV šķ. ordeņiem, godazīmi "Par drošsirdību". Sasniedzis štabskapitāna pakāpi.

Kā pulka 1. bataljona komandieris piedalījies Rīgas aizstāvēšanas kaujās 1917. gada augustā.

Pēc krievu armijas sabrukuma 1918. gada vasarā atgriezies tēva mājās. 

Kopā ar pirmajiem patriotiem 1918. gada 20. novembrī iestājies Cēsu brīvprātīgo rotā un cīnījies pret lieliniekiem Vidzemē, vēlāk pie Lielauces un Skrundas.

1919. gada februārī norīkots par instruktoru jaunformējamos spēkos Liepājā, augusta pārcelts uz 9. Rēzeknes kājnieku pulku par mācību bataljona komandieri. Kā pulka komandiera palīgs devies cīņās pret bermontiešiem. 

1919. gada 9. oktobrī Babītes pagastā, kad ienaidnieki apgāja mūsu pozīcijas pie Piņķu Mācītājmuižas un apdraudēja daļu stāvokli no Babītes ezera puses, mūsu rotās zem spēcīgas šauteņu un ložmetēju uguns sākās apjukums. Kapteinis personīgi pārgrupēja rotas un devās pretuzbrukumā, kā rezultātā ienaidnieks bija spiests atkāpties, taču Kārlis lodes ķerts, krita varoņa nāvē.

Apbedīts Liepas kapos.

Source: lkok.com

Places

Images Title Relation type From To Description Languages
1Piņķu baznīcaPiņķu baznīcalv

    loading...

        No relations set

        16.07.1916 | Sākās Jūlija kaujas pie Ķekavas

        Aktīva karadarbība Rīgas frontē atsākās 1916. gada 21. martā, kad 1. un 2. latviešu strēlnieku bataljoni pārrāva vācu nocietinātās pozīcijas pie Rīgas-Bauskas šosejas Ķekavas apkārtnē, bet lielāks Krievijas karaspēka uzbrukums nesekoja. Kaujas pie Ķekavas atsākās 16.-22. jūlijā, kurās pirmo reizi piedalījās visi latviešu bataljoni, izņemot 5. Zemgales latviešu strēlnieku bataljonu, kas cīnījās pie Olaines un 3. Kurzemes latviešu strēlnieku bataljonu, kas cīnījās Nāves salā.

        Submit memories

        11.11.1919 | Bermontiāde: Rīga atbrīvota. Sākas pārējās Latvijas atbrīvošana no krievu- vācu iebrucējiem

        Pēc Vācijas atbalstītās Rietumkrievijas brīvprātīgo armijas sakāves Rīgā, Latvijas armija uzsāka pārējās Latvijas atbrīvošanu gan no Kurzemes izdzenot Rietumkrievijas armiju, gan no Latgales - boļševistiskās Krievijas Sarkanarmiju.

        Submit memories

        Tags