Vitauts Rīmenis

Please add an image!
Birth Date:
15.11.1932
Death date:
30.03.2011
Burial date:
02.04.2011
Length of life:
78
Days since birth:
33421
Years since birth:
91
Days since death:
4798
Years since death:
13
Patronymic:
Jāņa dēls
Extra names:
Komandors
Cemetery:
Cimetière de la Forêt (Riga)

Vitauts Rīmenis pasaulē nāca Rīgā, Āgenskalnā un tur arī aizritējis viss viņa dzīves mūžs. Tēvs Jānis tolaik strādāja Arsenālā( ieroču rūpnīca) un turpat netālu uzcēla privāto māju Atpūtas ielā. Vitauts gāja turpat netālajā skolā Margrietas ielā (vēlak Rīgas 47.vidusskola) un vēlāk mācījās Rīgas Industriālajā Politehnikumā. Kopā ar māsu Birutu faktiski visu dzīvi pavadījuši dzimtajās mājās Atpūtas ielā, ja neskaita kara gados un nedaudz pēc kara bijis laukos pie radiem Grundzālē.

Lielākoties darba mūžs pavadīts celtniecībā. Jaunībā daudz sportojis un pievērsies makšķerēšanai - pēdējo nodarbi turpināja līdz pat mūža norietam un viņa makšķerēšanas Meka bija Latgalē - Dridza ezers un vēlāk Kausiņš. Altīvi ievirzījis sportā savu dēlu Māri un ar viņu arī pats daudz spēlējis hokeju, futbolu un basketbolu, jaunībā un brieduma gados aizrautīgs motobraucējs. Ģimenē kopā ar sievu Silviju auga arī meita Inese.

Aizejot pensijā, ļoti pievērsies dārzam un dārzniecībai. Audzēja dārzeņus, kopa krūmus un ābeles un tas bija otrs viņa hobijs pēc makšķerēšanas. Tāpat pie hobjiem jāpieskaita sporta pārraižu skatīšanās TV. Aktīvs līdz pat savai dzīves pašai nogalei. Pārcietis smagu operāciju 78 gadu vecumā , vēl pēc tās nodzīvoja divtik ilgi, kā ārsti bija prognozējuši. Nepadevās un nesūdzējās. Savu aiziešanu aizsaulē sagaidīja dzimtajās mājās savā gultā ap sešiem vakarā.

Apglabāts II Meža kapos netālu no Bisenieka pieminekļa.

Source: Rīgas dome

No places

    loading...

        No relations set

        Tags