Ina Raiskuma

Please add an image!
Birth Date:
19.09.1930
Death date:
14.09.2015
Burial date:
18.09.2015
Length of life:
84
Days since birth:
34203
Years since birth:
93
Days since death:
3162
Years since death:
8
Categories:
Nominee, Pedagogue, teacher, Public figure
Nationality:
 latvian
Cemetery:
Smiltenes pilsētas kapi

Ina Raiskuma dzimusi Apē 1930.gada 19.septembrī. Ģimene pārceļas uz Gaujienu, tur aizrit bērnība un skolas gadi. Pēc Gaujienas vidusskolas beigšanas 1949.gadā uzsāk darba gaitas Valkas rajona Bērzaines pamatskolā. Mācības turpina neklātienē, apgūst latviešu valodas un literatūras skolotājas profesiju. No 1952.gada līdz 1999.gadam Ina Raiskuma strādā Blomes pamatskolā par skolotāju, klases audzinātāju, direktores vietnieci mācību darbā, par direktori.

Inas Raiskumas dzīve bija darbs. Viņa ļoti labi sapratās ar bērniem, viņu vecākiem, kolēģiem. Prata radīt bērnos interesi par katru veicamo uzdevumu. Garajos darba gados skolotāja palīdzējusi izglītoties vairākām blomēniešu paaudzēm. Visaugstāk viņa cilvēkos vērtēja godīgumu, savaldību un gudrību. Šīs īpašības piemita arī viņai pašai. Skolotāja ir teikusi: „Nevienu brīdi neesmu nožēlojusi, ka izvēlējos šo profesiju, nekad pat domās neesmu to mainījusi ar kādu citu, varbūt vieglāku. Skolotāja darbs nav viegls, bet interesants gan, jo katra diena nes kaut ko jaunu, un, esot vienmēr plaukstošas jaunības vidū, arī pats vismaz sirdī nenoveco.” 

Līdztekus skolotājas darbam Ina Raiskuma iesaistījās Blomes pagasta dzīvē – vadīja jauniešu deju kolektīvu, bija ciema padomes deputāte, lielu ieguldījumu deva Blomes pagasta vēstures materiālu apkopošanā un sakārtošanā. Sirdij tuvi vaļasprieki bija grāmatu lasīšana un adīšana, un tamborēšana mūža novakarē. 

Blomes pamatskola 

Source: DD

No places

    loading...

        No relations set

        No events set

        Tags