Marina Golub

Pievieno šai personai bildi!
Dzimšanas datums:
08.12.1957
Miršanas datums:
10.10.2012
Tēva vārds:
Grigorievna
Pirmslaulību (cits) uzvārds:
Marina Grigorievna Golub
Papildu vārdi:
Марина Голуб, Marina Golub, Марина Григорьевна Голуб
Kategorijas:
Aktieris, Nozieguma upuris, upuris
Kapsēta:
Maskavas Trojekurovskoe (Троекуровское) kapi

Marina Grigorievna Golub (Russian: Марина Григорьевна Голуб; 8 December 1957 — 9 October 2012) was a Russian film, television and stage actress. Most well known for her performances in Russian television program Morning MailAh, SemenovnaGirlsTravelling Naturalist.

Her father – GRU Colonel Grigori E. Golub (1923-2014), a former military intelligence officer, served as consul in Finland and his mother – actress Ludmila Golub, played in the Theater Gogol. Grandfather – Efim Samoilovich Golub, at one time was the People's Commissar of Finance of the Ukrainian SSR (arrested in 1937).

In 1979 she graduated from the Moscow Art Theatre School. From 2002 to 2012 she played on stage in the Chekhov Moscow Art Theatre.

Murdered in Moscow on the night of 9 to 10 October 2012 in a road accident.

Selected filmography

  • The Youth of Peter the Great (1980)
  • At the Beginning of Glorious Days (1980)
  • Shirli-Myrli (1995)
  • The Burning Land (2003)
  • The Wedding (2000)
  • A Driver for Vera (2004)
  • Poor Relatives (2005)
  • Playing the Victim (2006)
  • Wedding Ring (TV) (2008)
  • Moms (2012)

Awards

  • Honored Artist of the Russian Federation (1995) or achievements in the arts
  • Order of Friendship (2008) for his great contribution in the development of national culture and art, and many years of fruitful activity

Avoti: wikipedia.org

Nav pesaistītu vietu

    loading...

        Saiknes

        Saistītās personas vārdsSaitesDzimšanas datumsMiršanas datumsApraksts
        1Mihails KravčenkoMihails KravčenkoDraugs25.03.196620.05.2012
        2Jewgeni LeonowJewgeni LeonowDarba biedrs02.09.192629.01.1994
        3Николай Еременко (младший)Николай Еременко (младший)Darba biedrs14.02.194927.05.2001
        4Георгий БурковГеоргий БурковDarba biedrs31.05.193319.07.1990
        5Andrejs MironovsAndrejs MironovsDarba biedrs07.03.194116.08.1987
        6Наталья ГундареваНаталья ГундареваDarba biedrs28.08.194815.05.2005
        7Майя БулгаковаМайя БулгаковаDarba biedrs19.05.193207.10.1994
        8Boryslaw BrondukowBoryslaw BrondukowDarba biedrs01.03.193810.03.2004
        9Eldars RjazanovsEldars RjazanovsDarba biedrs18.11.192729.11.2015
        10Зиновий ГердтЗиновий ГердтDarba biedrs21.09.191618.11.1996
        11Виктор ПавловВиктор ПавловDarba biedrs06.10.194024.08.2006
        12Готлиб РонинсонГотлиб РонинсонDarba biedrs12.02.191625.12.1991
        13Борис ХмельницкийБорис ХмельницкийDarba biedrs27.06.194016.02.2008
        14Aleksandrs BeļavskisAleksandrs BeļavskisDarba biedrs06.05.193208.09.2012
        15Михаил ГлузскийМихаил ГлузскийDarba biedrs21.11.191815.06.2001

        Nav norādīti notikumi

        Birkas