Spartak Miszulin

Pievieno šai personai bildi!
Dzimšanas datums:
22.10.1926
Miršanas datums:
17.07.2005
Pirmslaulību (cits) uzvārds:
Spartak Wasiljewicz Miszulin,
Papildu vārdi:
Спартак Мишулин, Spartaks Mišulins, Спарта́к Васи́льевич Мишу́лин
Kategorijas:
Aktieris
Kapsēta:
Maskavas Vagaņkovas kapsēta

Spartak Wasiljewicz Miszulin, ros. Спартак Васильевич Мишулин (ur. 22 października 1926 w Moskwie, zm. 17 lipca 2005 w Moskwie) – radziecki aktor, Ludowy Artysta ZSRR. Najbardziej znany z roli Sajida z filmuBiałe słońce pustyni z 1969 roku.

Zmarł 17 lipca 2005 roku w Moskwie po operacji serca w wieku 78 lat. Pochowany został na cmentarzu Wagańkowskim.

Wybrana filmografia

  • 2005: Nocna zmiana jako klient
  • 2001: Bremenskie muzykanty jako detektyw
  • 1992: Na Deribasowskiej ładna pogoda, ale pada na Brighton Beach jako eunuch
  • 1990: Prywatny detektyw czyli Operacja Kooperacja jako Georgij Michajłowicz
  • 1987: Człowiek z bulwaru Kapucynów jako wódz Komanczów
  • 1971: Hallo, Warszawa ! jako reżyser Kaszkin
  • 1969: Białe słońce pustyni jako Sajid

Avoti: wikipedia.org

Nav pesaistītu vietu

    loading...

        Saiknes

        Saistītās personas vārdsSaitesDzimšanas datumsMiršanas datumsApraksts
        1Marija KapnistMarija KapnistDarba biedrs04.04.191425.10.1993
        2Larissa SchepitkoLarissa SchepitkoDarba biedrs06.01.193802.07.1979
        3Mihails  SvetinsMihails SvetinsDarba biedrs11.12.193030.08.2015
        4Anatolijs KuzņecovsAnatolijs KuzņecovsDarba biedrs31.12.193007.03.2014
        5Виктор ПавловВиктор ПавловDarba biedrs06.10.194024.08.2006
        6Лилия  ЕвстигнееваЛилия ЕвстигнееваDarba biedrs12.10.193700.00.1986
        7Natalia KrachkovskayaNatalia KrachkovskayaDarba biedrs24.11.193803.03.2016
        8Юрий  ВолынцевЮрий ВолынцевDarba biedrs28.04.193209.09.1999
        9Vyacheslav  ShalevichVyacheslav ShalevichDarba biedrs27.05.193421.12.2016
        Birkas