Роман Скаковський

Pievieno šai personai bildi!
Dzimšanas datums:
00.00.1986
Miršanas datums:
28.09.2014
Mūža garums:
28
Dienas kopš dzimšanas:
14035
Gadi kopš dzimšanas:
38
Dienas kopš miršanas:
3537
Gadi kopš miršanas:
9
Papildu vārdi:
Скаковский Роман, Skakovskiy Roman
Kategorijas:
Krievijas Ukrainas 2014-24 kara kritušais, Militārpersona, karavīrs
Kapsēta:
Norādīt kapsētu

Скаковський Роман Миколайович 1986, Броди Львівська область. Військовослужбовець 80-ї окремої аеромобільної бригади. Навчався у Львівському коледжі зв'язку Державного університету інформаційно-комунікаційних технологій.

У 18 років пішов на строкову службу, перейшовши на заочну форму навчання в коледжі. Підписав контракт на військову службу у військовій частині в Бродах, де служив до 2007 року, потім перейшов до львівської військової частини 80-ї бригади. Брав участь в спільних навчаннях країн-членів НАТО та України в Польщі, Німеччині та Литві.

Служив у миротворчій місії ООН в Конго. Залишилась вагітна дружина.

28 вересня 2014 Отримав важкі поранення 24 серпня під час штурму російськими військами аеропортуЛуганська. Більше місяця Роман боровся за життя, бродівська громада збирала гроші на лікування, та молилася за нього та всіх поранених воїнів, проте 28 вересня у Львівському військовому шпиталі серце 28-річного бійця зупинилося

***

Після важкого поранення і тривалого лікування на 29-му році життя помер учасник Антитерористичної операції бродівчанин Роман Скаковський.

Про це IA ZIK повідомив оператор ТРК «Броди» Роман Кушніренко.

Царемонія прощання з Героєм та похорон відбудеться сьогодні, 30 вересня, у м. Броди.

Нагадаємо, труну із тілом померлого від важкого поранення в зоні АТО бродівчанина Романа Скаковського – бійця 80-ї аеромобільної бригади м. Львів до рідної домівки доправили учора.

Близько місяця Роман після вкрай важкого пораненння в Луганську боровся за життя. Серце новітнього героя України перестало битися у Львівському військовому шпиталі, де лікарі до останнього боролися за його одужання.

Нагадаємо, 29-30 вересня оголошено жалобу у Бродівському районі.

http://zik.ua/ua/news/2014/09/30/sogodni_na_lvivshchyni_pohovayut_shche_odnogo_geroya__brodivchanyna_romana_skakovskogo_527749

Avoti: wikipedia.org

Nav pesaistītu vietu

    loading...

        Nav saiknes

        Nav norādīti notikumi

        Birkas