Віктор Гурняк

Pievieno šai personai bildi!
Dzimšanas datums:
08.06.1987
Miršanas datums:
19.10.2014
Mūža garums:
27
Dienas kopš dzimšanas:
13474
Gadi kopš dzimšanas:
36
Dienas kopš miršanas:
3479
Gadi kopš miršanas:
9
Papildu vārdi:
Гурняк Віктор Петрович, Гурняк Виктор Петрович,«Олігарх»
Kategorijas:
Krievijas Ukrainas 2014-24 kara kritušais, Militārpersona, karavīrs, Žurnālists
Kapsēta:
Norādīt kapsētu

Сьогодні у бою біля Бахмутки та Смілої загинула Неймовірна Людина – тернополянин Віктор Гурняк.

Він перебував у добровольчому батальйоні  ”Айдар”. Сьогодні вони намагались прорвати оточення та допомогти бійцям Нацгвардії.

Сам Віктор довший час був волонтером та возив допомогу на передову. Згодом вирішив піти добровольцем.

Не кажучи нікому

Довідка: 

Ст. пл. скоб. Віктор Гурняк народився в 1987 році. Родом з села Городниця  Гусятинського району на Тернопільщині. Навчався в 27 загальноосвітній школі в Тернополі, згодом в Технічному коледжі Тернопільського Державного Технічного Університету (тепер Тернопільський національний технічний університет). Працював в щоденній газеті «20 Хвилин» та був редактором пластового часопису «Цвіт України». Брав участь в проектах Інституту Політичної Освіти та Міжнародного Республіканського Інституту. 

Очолював в Тернополі Молодіжну громадську організацію «Фундація Регіональних Ініціатив» та був прес-секретарем партія «ПОРА» в Тернопільській області. Працював фотокореспондентом інформаційного агентства УНІАН, фотографував для міжнародної інформаційної агенції REUTERS. Спільно з друзями заснував фотоагенству LUFA. У 2014 році приєднався до команди інтернет-проекту INSIDER.

Разом з дружиною Іриною виховував доньку.

Протягом останніх місяців Віктор забезпечував необхідним спорядженням бійців «Айдару» та інших батальйонів, збираючи кошти і закуповуючи необхідні речі, самостійно доправляв допомогу в зону АТО, допомагав із транспортуванням вантажів.

До Пласту Віктор Гурняк вступив у 14 років. Належав до гуртка «Сірі вовки», що входив до куреня ч. 29 ім. Юрія Старосольського. В 2004 році є одним із співзасновників, і перший курінний куреня ч. 77 ім. Івана Гавдиди. Згодом став членом 15 Куреня УСП «Орден Залізної Остроги» ім. Святослава Завойовника. Виховував юнацький гурток «Орли». Був заступником з виховної роботи станичного та окружного проводу. Керував інформаційною ділянкою в Тернопільському Пласті. Організатор багатьох акцій та комендант Крайового табору «Легіон-11». 

2010 року Пластовий портал опублікував інтерв’ю з  Віктором Гурняком.

Сповідь (4 квітня 2014 р)

Після трьох місяців на Майдані я вирішив поїхати у Крим.

Розумів усю небезпеку поїздки, проте знав, що я там потрібен.

Будучи вже у Криму, мав можливість багато про що подумати. І намагався скласти в голові все, від перших днів.

Майдан. Зима минула наче кілька днів. Без сумніву, вона була кращою за всі, що пам’ятаю. Хоч і дуже боляче це усвідомлювати.

Найбільше думається про поранених і вбитих.

Не виходить із голови Жупник. Львів’янин Андрій Жупник – із числа перших поранених у Маріїнці. Йому відірвало частину руки. Я знав, що він живий, але вже без руки. І це мені не давало спокою

http://poglyad.te.ua/podii/v-zoni-ato-zahynuv-viktor-hurnyak/

***

Позаштатний фотокореспондент INSIDER Віктор Гурняк загинув у зоні проведення антитерористичної операції.

Цю інформацію INSIDER підтвердив один із бійців батальйону "Айдар". 

За його словами, група військових потрапила під обстріл сепаратистів у Луганській області.

Точної кількості загиблих і поранених поки що невідомо.

Віктор Гурняк співпрацював з INSIDER із грудня 2013 року. Пізніше він як волонтер займався забезпеченням батальйону "Айдар". 

Улітку 2014 року Гурняк офіційно пішов служии добровольцем в "Айдар".

http://www.theinsider.ua/politics/5443b746cc23f/

***

Гурняк Віктор Петрович
(Псевдонім «Олігарх») 8 червня 1987, Городниця (Гусятинський район) Тернопільська область. Боєць 24-го батальйону територіальної оборони «Айдар». У 14 років вступив до «Пласту», був старшим пластуном. Навчався у Тернопільському національному технічному університеті. Був заступником з виховної роботи станичного та окружного проводу, керував інформаційною ділянкою в Тернопільському Пласті. Виховував юнацький гурток «Орли». Працював в газеті «20 Хвилин» та був редактором пластового часопису «Цвіт України». Очолював МГО «Фундація Регіональних Ініціатив» та був прес-секретарем партії «ПОРА» в Тернопільській області. Знявся у кліпі про УПА «Не кажучи нікому» гурту «Тартак» та фільмі «Золотий вересень. Хроніка Галичини 1939—1941». Про творчу діяльність Віктора можна дізнатись з його інтерв'ю. Фотокореспондент, дизайнер, співпрацював із фотоагентством LUFA, інтернет-виданням Insider, іноформагентствами Reuters, УНІАН. Готував репортажі з зимового Євромайдану, залишив серію знімків з життя «Айдару». Як волонтер займався забезпеченням батальйону «Айдар», а влітку пішов служити добровольцем у батальйон. Залишилась дружина та донька.

Загинув о 10:10 ранку від мінометного снаряду, коли під обстрілом вивозив поранених в районі 32-го блокпосту поблизу селища Сміле (Слов'яносербський район) Луганської області. 20 жовтня у храмі Петра і Павла у Львові відбулась панахида за загиблим. Поховання 22 жовтня на Личаківському цвинтарі.

 

Avoti: wikipedia.org

Nav pesaistītu vietu

    loading...

        Nav saiknes

        Nav norādīti notikumi

        Birkas