Annabella

Dodaj nowe zdjęcie!
Data urodzenia:
14.07.1907
Data śmierci:
18.09.1996
Inne nazwiska/pseudonimy:
Annabella, Аннабелла, Сюзанна Жоржетта Шарпантье, Suzanna Žoržeta Šarpantjē, Suzanne Georgette Charpentier
Kategorie:
aktor
Cmentarz:
Paryż, cmentarz Passy

Annabella (ur. 14 lipca 1907, zm. 18 września 1996) – francuska aktorka filmowa.

Filmografia

  • 1927: Napoleon jako Violine Fleuri, Desiree Clary
  • 1933: La Bataille jako Markiza Mitsouko Yorisaka
  • 1935: Noc przed bitwą jako Jeanne de Corlaix
  • 1949: Ostatnia miłość jako Helene
  • 1971: Bonaparte et la revolution jako Violene

Nagrody

Za rolę Jeanne de Corlaix w filmie Noc przed bitwą została uhonorowana nagrodą Pucharu Volpiego.

Źródło informacji: wikipedia.org

Brak miejsc

    loading...

        Związki

        ImięRodzaj relacjiData urodzeniaData śmierciOpis
        1Tyrone  PowerTyrone PowerMąż05.05.191415.11.1958
        2Robert BarratRobert BarratKolega/koleżanka10.07.188907.01.1970

        Nie określono wydarzenia

        Dodaj słowa kluczowe