Bonnie Franklin

Dodaj nowe zdjęcie!
Data urodzenia:
06.01.1944
Data śmierci:
01.03.2013
Inne nazwiska/pseudonimy:
Bonnie Franklin, Бонни Франклин, Бонни Гейл Франклин, Bonnie Gail Franklin;, Bonnie Gail Franklin
Kategorie:
aktor
Cmentarz:
Określ cmentarz

Bonnie Gail Franklin (ur. 6 stycznia 1944 w Santa Monica, zm. 1 marca 2013 w Los Angeles) – amerykańska aktorka filmowa i telewizyjna.

 

Filmografia

seriale

  • 1963: Mr. Novak jako Sally
  • 1977: Statek miłości jako Stacy Skogstad
  • 1995: Almost Perfect jako Mary Ryan

film

  • 1956: Niewłaściwy człowiek jako młoda dziewczyna
  • 1974: The Law jako Bobbie Stone
  • 1987: Sister Margaret and the Saturday Night Ladies jako siostra Margaret

 

Bibliografia

  • Douglas Martin: Bonnie Franklin, Steadfast Mom on ‘One Day at a Time,’ Dies at 69(ang.). nytimes.com, 2013-03-01. [dostęp 2013-03-02].
  • Rebecca Trounson: Bonnie Franklin dies at 69; mom on TV's 'One Day at a Time'(ang.). latimes.com, 2013-03-02. [dostęp 2013-03-02].

Źródło informacji: wikipedia.org

Brak miejsc

    loading...

        Nie występują żadne powiązania

        Nie określono wydarzenia

        Dodaj słowa kluczowe