Jānis Rozenfelds

Добавить Фото!
Дата рождения:
05.09.1889
Дата смерти:

Дней с рождения:
49188
Годы с рождения:
134
Национальность:
 латыш
Кладбище:
Penkules pagasts, Sēju kapi

Krūmkalnu mājas Latvijā var būt vairākas, bet tikai vienās — Naudītes pag. Krūmkalnos — dzīvo ģimene, kurā pirms neilga laika piedzima piecpadsmitais bērns. Krūmkalnu mazmājiņas saimnieki — Jānis un Olga Rozenfeldi var būt lepni, ka drīkst saukties par 10 brašu dēlu un 5 meitu vecākiem un pieskaitīt sevi kuplākajām ģimenēm Latvijā. To atzinis arī "Zemes Saimnieks", dāvinot bērniem svētītajai ģimenei 300 ls.
Jānis Rozenfelds, kurš nupat 5. septembrī atskatījās uz 50 mūža gadiem, precējies divas reizes. Pirmā sieva tam 1913. gadā dāvinājusi meitu Virginiju un 1914. gadā dēlu, bet drīz pēc tam mirusi. Tad Rozenfelds apprecējis par sevi 7 gadus jaunāko Olgu Bīriņu. 1917. gadā viņiem piedzimst meita Velta, 1921. g. Vilija, pēc tam Edgars, Kārlis, Gunārs, Rasma, Jānis, Ārvaldis, Imants, Renārs, Rūta, Aivars un pirms neilga laika visjaunākais dēls, kuram Ticības atjaunošanas svētkos Naudītes baznīcā dos vārdu Andris.
Krūmkalnu mazmājiņai pieder tikai 4 ha liels zemes gabals, bet Rozenfeldi uz savu īpašumu skatās ar lepnumu. Krūmkalnus tie nav ne mantojuši, ne kā dāvinājumu saņēmuši, bet paši ar savām rokām neatlaidīgā darbā nopelnījuši. Vēl jo lepnāki var būt Krūmkalnu saimnieki par to, ka mazajā saimniecībā lielajai ģimenei tomēr nekad nav bijis jāsūdzas par trūkumu. Jānis un Olga Rozenfeldi strādājuši pārliecībā, ka ikviens labi padarīts darbs nes raženus augļus. Šo atziņu viņi ari pratuši dzīvē piepildīt. Kamēr ģimenes galva cilā kaltu un ēveli, strādādams savu būvamatnieka un galdnieka darbu, tikmēr viņa dzīves biedrene apkopj nelielo saimniecību.
Darba mīlestību Rozenfeldi cenšas ieaudzināt arī bērnos. Kamēr paši mazākie vēl dzīvo mājās un palīdz mātei mājsolī, pārējie strādā par laukstrādniekiem pie citiem saimniekiem. Vairāki dēli lolo cerību dienās paši kjūt pie sava kaktiņa un zemes stūrīša.

Avots: Brīvā zeme, 30.10.1939

           Jaunā balss, 01.04.1940

Нет привязок к месту

    loading...

        Связи

        ИмяРодствоДата рожденияДата смертиОписание
        1Olga RozenfeldeOlga RozenfeldeЖена00.00.1896

        Не указано событие

        Бирки