Pēteris Adijāns

Добавить Фото!
Дата рождения:
05.06.1932
Дата смерти:
09.04.2011
Продолжительность жизни:
78
Дней с рождения:
33553
Годы с рождения:
91
Дни после смерти:
4757
Годы после смерти:
13
Отчество:
Antons
Категории:
Спортсмен, Столяр
Национальность:
 латыш
Кладбище:
Rīga, Bolderājas jaunie kapi

Pēteris Adijāns ir dzimis Latgalē, Lendžos Antona un Teklas daudzbērnu ģimenē. Tēvs Antons bija kalējs. Tekla - mājsaimniece.

Pētera brāļi un māsas: Broņislava, Staņislavs, Konstantīns (gāja bojā 2.pasaules karā PSRS armijas rindās, ieņemot Berlīni), Veronika Studena un Anna Opincāne.

Pēteris apprecējās ar Aleksandrinu vairāk zināmu kā Aļu un viņu laulībā 1968. gadā piedzima vienīgā meita Anita.

Pēteris bija ļoti talantīgs galdnieks Rīgas mēbeļu fabrikā. Ārpus darba Pēteris darināja dažādus skaistuma priekšmetus - galdus, krēslus, pat gleznas no koka, ar kurām iepriecināja savus draugus un tuviniekus.

Pēteris Adijāns visu savu mūžu, īpaši jaunībā, bija uz tu ar sportu. Viņš nodarbojās ar soļošanu, slēpošanu, regulāri piedalījās sacensībās un ieguva arī godalgotas vietas. Pat savos vecākos gados viesībās viesi vienmēr atcerēsies Pēteri, kurš veic atspiešanos, ienesot kompānijā vispārēju jautrības dzirksti.

Savulaik Pēterim bija motocikls ar blakusvāģi, kurā tika izbraukāta teju visa Latvija, īpaši - Rīga un Latgale. Radu bērniem bija īpašs gods braukt blakusvāģī, lietus laikā slēpjoties zem brezenta pārklāja. Par to leģendas vēl ir dzīvas šo baltu dien.

Pēterim bija tuva lauku būšana. Dzīvojot Rīgā Iļģuciemā, viņš turēja un kopa savu mazdārziņu Daugavgrīvā.

Pēteris bija plaši pazīstams "joku pēteris". Viņam vienmēr bija prātā kāds joks vai izjokošana. Līdzgaitnieki teju vienmēr redzēja Pēteri smaidošu, jo tāda bija viņa daba.

Pēteris ir apglabāts Bolderājas jaunajos kapos.

Источник: Rīgas dome

Нет привязок к месту

    loading...

        Взаимоотношения не установлены

        Не указано событие

        Бирки