Ігор Філіпчук

Добавить Фото!
Дата рождения:
31.05.1977
Дата смерти:
08.07.2014
Продолжительность жизни:
37
Дней с рождения:
17127
Годы с рождения:
46
Дни после смерти:
3575
Годы после смерти:
9
Дополнительные имена:
Филипчук Игорь, Філіпчук Ігор Венедиктович
Категории:
1 погибший Российско-Украинской войны 2014-24, 2 Военный, Жертва преступления
Национальность:
 украинец
Кладбище:
Указать кладбище

Герой, який сміливо загинув у бою, врятував побратимів та вічно бився за справедливість. Самооборона Майдану Волині та батальйон "АЙДАР" перенесли болючу втрату Ігоря "Сорокового" Філіпчука. Про це повідомили у прес-службі Самооборони Майдану Волині.

Айдарівець “Кутузов” згадує, посміхається, але в очах відчувається біль від втрати. Ігор Філіпчук запам’ятався бійцям-побрітимам як безстрашний та життєрадісний хлопець. «Бігає на передку без броніка, керує всім». В житті він був дуже пробивний – все знав, все вирішував, всім допомагав. Він був тим, на кого зажди можна було покластись.

- Але те, що нічого не боявся – це таки правда. Він у нас був РПГ-шником. Вистрілити з РПГ – це не просто, бо ж треба повністю вийти чи вилізти з укриття, прицілитись і бахнути. А по РПГ-шниках стріляють в першу чергу всі. Тому він зажди був головною мішенню для ворога. – каже Кутузов. Не стримує свого захоплення, розповідаючи про побратима.

- Я познайомився із “Сороковим” близько 5-ти років тому. Там, де ми разом працювали, його називали «Чудний» за його дивний та позитивний характер. Веселий та дуже добрий, мало у чому міг комусь відмовити, але при цьому мав загострене відчуття справедливості, а тому міг відповісти і силою. Ти до нього з добром, він тобі втричі його повертає, – згадує бійця айдарівець з Луцька Сергій.

Денис досі не може повірити у те, що сталось. Пам’ятає, як часто вони з ним дискутували та сперечались на якісь побутові теми. Зараз все видається таким дрібним та неважливим.

- Як тепер без нього?

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, щоце був один із найкращих воїнів «Айдару», який знищив у бою ворожий танк.

Очевидець останніх секунд життя “Сорокового” Роман каже, що своїм вчинком Ігор врятував багатьох бійців-побратимів, яким, крім його ж РПГ, більше не було чим протидіяти ворожому танкові.

Сороковий загинув у бою. Він тричі виходив із укриття, щоб вистрілити із РПГ. На третій раз вже пошкоджений танк вистрілив у відповідь… Ігор зробив неможливе: він захистив побратимів, захистив позиції і захистив честь українського добровольця.

http://www.volynnews.com/news/society/yakym-buv-aydarivets-iz-40-ho-kvartalu/

***

Філіпчук Ігор Венедиктович 1977, Грушівці Кельменецький район Чернівецька область.

Військовослужбовець 87-го окремого аеромобільного батальйону (військова частина А2582, Чернівці) 80-ї окремої аеромобільної бригади.

8 липня 2014 Загинув під час мінометного обстрілу блокпоста в районі селища Металіст під Луганськом

***

Дата та місце нарождення: 31 травня 1977 р., с. Грушівці, Чернівецька область.

Дата та місце загибелі: 8 липня 2014 р., с. Стукалова Балка, Луганська область.

Звання: Старший сержант.

Посада: Водій.

Підрозділ: 80-а окрема високо-мобільна десантна бригада.

Обставини загибелі: Загинув під час мінометного обстрілу блокпоста в районі селища Стукалова Балка під Луганськом.

Источник: wikipedia.org

Нет привязок к месту

    loading...

        Связи

        ИмяРодствоДата рожденияДата смертиОписание
        Бирки