Андрій Жулавський

Добавить новую картинку!
Дата народження:
22.11.1940
Дата смерті:
17.02.2016
Додаткові імена:
Andrzej Żuławski, Анджей Жулавский
Категорії:
Aктор, Письменник, Режисер, Сценарист
Громадянство:
 поляк
Кладовище:
Cmentarz (pl)

Андрій Жулавський (пол. Andrzej Żuławski; народився 22 листопада 1940, Львів, УРСР) — польський кінорежисер, сценарист, письменник, актор, один з найвпливовіших метрів польського та французького кінематографу. У різний час, головні ролі у фільмах Жулавського виконували Ізабель Аджані, Сем Нілл, Софі Марсо. Остання з 1989 по 2001 роки була нешлюбною дружиною режисера.
Жулавський — майстер психологічної драми та екстремального кінематографу.

Народився у родині письменника Мирослава Жулавського. Під час Другої світової війни родина емігрувала з території УРСР до Франції. Андрій Жулавський отримав вищу освіту у Сорбоні, вивчав філософію у Варшавському Університеті. Кар'єру у кінематографі почав у 1960 році, ставши асистентом режисера Анджея Вайди.

Фільмографія

  • 1971 — Третя частина ночі / Trzecia czesc nocy
  • 1972 — Диявол / Diabel
  • 1975 — Головне — кохати / L'important c'est d'aimer
  • 1981 — Одержима / Possession
  • 1984 — Публічна жінка / La femme publique
  • 1985 — Зухвале кохання / L'amour braque
  • 1987 — На срібній планеті /Na srebrnym globie
  • 1988 — Блакитна нота / La Note bleue
  • 1989 — Мої ночі гарніші за ваші дні / Mes nuits sont plus belles que vos jours
  • 1989 — Борис Годунов / Boris Godounov
  • 1991 — Прощальне послання /La note bleue
  • 1996 — Шаманка / Szamanka
  • 2000 — Вірність / La fidélité
  • 2015 — Космос / Cosmos

 

Джерело: wikipedia.org

Немає місць

    loading...

        Відносини

        Iм'я зв'язокТип відносинДата народженняДата смертіОпис
        1Mirosław ŻuławskiMirosław ŻuławskiБатько16.01.191317.02.1995
        2Jerzy ŻuławskiJerzy ŻuławskiДвоюродный брат/сестра14.07.187409.08.1915
        3Pauline  LafontPauline LafontКоллега06.04.196311.08.1988
        4Bernadette LafontBernadette LafontКоллега25.10.193825.07.2013

        Не вказано події

        Ключові слова